Bravis Ziekenhuis afdeling Scopie

  • design & build
  • renovatie
  • gezondheidszorg
  • ziekenhuizen
 

Bravis Ziekenhuis afdeling Scopie

 
plaats: Roosendaal
namens: Bravis Ziekenhuis, Roosendaal
architect: MAS architectuur, Rotterdam
contractvorm: bouwteam
oplevering: december 2014
duur: 16 weken

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

Ing. A.K. (Arend) de Boer
Ing. A.K. (Arend) de Boer
06 22794789
 
 
 
 

Ronde vormen, openheid en uitgekiende logistieke processen kenmerken het nieuwe scopiecentrum. De opening was een feestelijke ceremonie. Katie Hall, werkzaam op de Dagverpleging, knipte heel toepasselijk het lint door met een verbandschaar en opende zo de toegang tot de nieuwe afdeling voor de vele betrokkenen. Het resultaat is prachtig. De voorbereidingskamers beschikken over vier plaatsen en zijn uitgevoerd in rustige natuurtinten. Opvallend is de materiaalkeuze in de toiletgroepen. In de strakke wanden en vloeren van PVC zijn geen voegen meer te vinden, wat uit hygiënisch oogpunt een enorme verbetering is.

 

Scopiekamers
De drie scopiekamers zijn voorzien van een lichtplafond, waaruit naar eigen keuze groen licht of daglicht schijnt. De fotowanden tonen in elke kamer een ander detail van een oester en ook hier is gekozen voor natuurtinten.

 

Verkoever
De verkoever is een grote, open ruimte en biedt plaats aan 12 patiënten. De bedden worden geplaatst in vaste constructies, die lijken op bomen en daarmee het natuurthema onderstrepen. Door de open structuur hebben de verpleegkundigen vanuit de balie een goed zicht op de patiënten en andersom. Er worden nog separatiegordijnen aangebracht, die voor een groot deel automatisch gesloten kunnen worden wanneer de patiënt behoefte heeft aan meer privacy. Indien gewenst kunnen de bedden ook dienen als overloop voor de dagverpleging.

 

Het scopiecentrum is verder uitgerust met twee aparte kamers voor bijvoorbeeld slecht nieuws gesprekken en een teamkamer. Vanuit de teamkamer kunnen de patiënten op een groot scherm gevolgd worden.

 

Logistiek
Bijzonder is ook de uitgekiende logistiek, waardoor patiëntenstromen en ondersteunende werkstromen elkaar minimaal kruisen, wat rust en overzicht genereert. In een volledig uitgeruste ruimte worden de vuile scopen gereinigd. Het is de bedoeling dat hier straks ook de scopen van KNO en urologie uit de polikliniek worden schoongemaakt.



 
 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11