renovatie WCT

  • bouw
  • renovatie
  • zakelijke markt
 

renovatie WCT

 
plaats: 's-Gravenhage
namens: Wereldhave Management Holding BV, Den Haag
architect: EGM architecten BV, Rotterdam
contractvorm: bouwteam
oplevering: april 2001
duur: 18 maanden

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

Ir. M.A.M. (Michiel) Stevens
Ir. M.A.M. (Michiel) Stevens
06 51530688
 
 
 
 

Volledige renovatie van het voormalige Ministerie van W.V.C. Het bestaande kantoorgebouw, 22 verdiepingen tellend onderging een grootschalige renovatie, zodat het weer een eigentijds kantoorgebouw werd met alle randvoorwaarden en eisen welke men aan een modern kantoorgebouw mag stellen. Het project is in bouwteam uitgevoerd, waarin Winters de rol van coördinerende aannemer op zich heeft genomen. De volledig nieuwe buitengevel is door de nevenaannemer uitgevoerd en viel derhalve buiten onze opdracht. Dit geldt eveneens voor de technische installaties en de liften.

Om de bouwtijd van dit project te verkorten is door ons de navolgende bouwvolgorde voorgesteld. Start bouw in november 1999. Er is gekozen allereerst het gebouw inpandig volledig te ontmantelen(ook de installaties) m.u.v. de liften. Een behoorlijk omvangrijke asbestsanering maakte hier ook deel uit.

Vervolgens is inpandig de nieuwe infrastructuur (ook installaties) aangelegd. Alle ruwbouwactiviteiten inpandig. Mede gezien de hoogte en ligging van het gebouw is in het voorjaar gestart met de ontmanteling van de oude gevel. Dit gebeurde van boven naar beneden. Na een interval van ongeveer 2  à 4 verdiepingen werd de nieuwe klimaatgevel eveneens van boven naar beneden opgebouwd.

Door toepassing van deze bouwvolgorde zijn wij in staat geweest de bouwtijd aanzienlijk te verkorten. Bovendien is het skelet van het gebouw zo kort mogelijk onderhevig geweest aan weersinvloeden. Om deze bouwmethoden te kunnen bewerkstelligen en gezien de omvang en problematiek uit de bouwplaats is gekozen een torenkraan boven op het dak te plaatsen. 

Bekijk het project in vogelvlucht.

 
 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11