tuinpaviljoen & carport

  • bouwservice
  • nieuwbouw
  • particulier
 

tuinpaviljoen & carport

 
namens: Particulier
contractvorm: onderhandse aanbesteding
oplevering: juni 2011

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

 
 
 
 

Tuinpaviljoen
Het tuinpaviljoen presenteert zich bescheiden, maar schijn bedriegt. De maximaal toegestane bouwhoogte van drie meter zegt niets over de totale afmetingen van het verdiepte gebouw: onder de grond gaat een luxe, multifunctionele sportruimte schuil, ter grootte van een squashbaan.
De tuinkamer op het maaiveld kijkt enerzijds fraai uit op het zwembad, de leefkeuken en het woonhuis. Anderzijds strekt de sportruimte zich, achter een balustrade, uitnodigend uit aan de binnenzijde, zodat een squashwedstrijd of potje basketbal prima te volgen is voor toeschouwers. Een centraal ankerpunt dus voor totale woonbeleving, het hele jaar door. Half verscholen in de tuinkamer bevindt zich een pantry.
In de materialisering vallen twee zaken op: het gebruik van verspringende vurenhouten latten aan de binnenkant (net als in de carport) en de Corten stalen buitengevel, met geperforeerde vouwpanelen ter hoogte van de aluminiumkozijnen voor speelse lichtinval. De vloer, wanden en het dak zijn in beton uitgevoerd.
Een interessante, minutieuze detaillering blijkt uit de manier waarop de vurenhouten delen (van 20, 40 en 60 centimeter) zijn verwerkt op de binnenmuren: de verspringing sluit overal perfect aan, ook op de vele hoeken in het paviljoen. Beneden is zelfs een subtiel zitbankje uit de houten wand geschoven. En als je de betonnen trap afloopt, lijkt het hout met je mee te lopen.

Carport
Blikvanger van de carport is de houten bekleding van verspringende latten in zowel lengte als dikte. Die refereert aan dezelfde bekleding van de binnenmuren in het tuinpaviljoen. Het Accoya-vurenhout reageert in zijn speelse variatie op de heldere stenen opzet van de naastgelegen woning.
De latten hebben diktes van 20, 40 of 60 centimeter. Door die wilde combinatie verandert het beeld voortdurend als je langsloopt.



 
 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11