Uitbreiding en renovatie Universiteit Utrecht

dinsdag 1 september 2009
 

Het project betreft de herinrichting van het voormalige werkpaleis van Lodewijk Napoleon uit het begin van de negentiende eeuw in de Utrechtse binnenstad, dat tot de renovatie als opslaggebouw voor boeken in gebruik was. De bestaande monumentale gebouwen liggen ruimtelijk gegroepeerd rond een binnenplaats, waar onder het plein - na sloop van een klein solitair gebouw - nu een fietsenstalling is gerealiseerd. Het complex kan worden betreden via dat binnenplein en via de nieuw vormgegeven entree aan de Drift. Daar zijn op de begane grond drie enorme taatsdeuren geplaatst, die in geopende stand een ruime toegang bieden tot de serie gerenoveerde gebouwen. Direct na de ingang volgt een met glas overdekte gang, waarna men het logistieke centrum van de bibliotheek bereikt dat is opgenomen in een 50 meter lange voormalige balzaal, de Grande Galerie. Hier kregen tevens de trappen, vides en een hellingbaan op de verdieping een logisch en ruimtelijk interessante plaats. 

 
 
 

Deel dit nieuws via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2019 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11 | Privacy- en cookiestatement | Cookie Settings
 
 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.