Kick-off Master in Business Lea®ning in Olympisch Stadion

Donderdag 28 februari vond in het Olympisch Stadion in Amsterdam de openingsceremonie plaats van de nieuwe Master in Business Lea®ning (MBL) van Arpa Training en Consultancy. Maar liefst 42 directeuren en managers van 27 organisaties uit de bouw, vastgoed en zorg starten deze maand met een olympische cyclus. Doel is om in vier jaar tijd versneld te bouwen aan een continu lerende organisatie, de top te bereiken en daar te blijven. De 'selectiespelers' maakten gisteren kennis met elkaar en met het begeleidingsteam. Dit gebeurde tijdens een fysieke en mentale training van medaillewinnaars hockeycoach Marc Lammers en ex-bokser Arnold Vanderlyde.

De MBL is een intensief traject waarin inzichten uit de topsport, wetenschap en praktijk aan bod komen. De deelnemers komen drie keer per jaar drie dagen bijeen voor training, coaching, reflectie en verdieping. Tussendoor geven ze intensief vorm aan hun eigen lerende organisatie. Want dat is waar het feitelijk om draait. De eigen organisaties en teams staan centraal. De directeuren en managers krijgen de handvaten mee om hun medewerkers te inspireren deel te nemen aan het proces. In 2016 wordt de MBL beëindigd met een studiereis naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"De wereld verandert. Desondanks blijven veel organisaties vasthouden aan dezelfde principes. Juíst door in beweging te blijven, met een gemotiveerd team, kun je flexibel op die veranderingen inspelen. Daarbij zijn veel lessen te leren uit de topsport. Nergens anders ligt de focus zo op innoveren, oefenen en verbeteren," zegt Arend van Randen, partner van Arpa. "We zijn er trots op dat deze 42 mensen versneld de stap willen zetten naar een lerende organisatie, naar een Lea®n organisatie."

Lea®n Instituut Arpa heeft vele jaren ervaring in het geven van training en advies op basis van het Lean gedachtegoed. Continu verbeteren, zowel als organisatie als persoonlijk, staat daarbij voorop. Het trainersteam van de MBL bestaat uit Arend van Randen, Erik Giebels, Rob Smulders en Coen Kweens van Arpa, Marc Lammers en Marc-Jan Hollenberg. Daarnaast worden gasttrainers en -sprekers uit het veld ingezet. Zo wordt onder andere samengewerkt met NLcoach, de organisatie waar Arpa recent een samenwerkingsovereenkomst mee heeft gesloten.