Winters wijnproeverij 2011

Inmiddels een traditie op het dakterras van Winters bouw & ontwikkeling, de Winters wijnproeverij met dit jaar als thema 'Cultuurverandering in Europese (Wijn)bouw'.

Een wijnreis door Europa. Zo ook in het nieuws. Landen als Griekenland, Italië, Spanje en zeker ook Duitsland, Frankrijk en Nederland komen vrijwel dagelijks in het nieuws als het gaat over het economisch tij waarin Europa momenteel verkeert. Frits van Sambeek, Chief Construction Administration International H&M scheen een ander licht op de Europese landen waar zij gevestigd zijn. Want ook deze modewinkelketen werkt met het LEAN principe.

Hij nam ons in een boeiende lezing mee naar een cultuurverandering die bij winkelketen H&M op basis van de LEAN filosofie binnen Europa in de praktijk wordt gebracht. Hij kreeg alle aandacht van onze gasten en wist ons te inspireren met de wijze waarop hij met zijn collega's binnen alle Europese vestigingen van H&M een cultuurverandering weet te bewerkstelligen. Bewust durven kiezen voor vaste partners is de basis van het succes. Ook binnen de projecten van H&M. Wij zijn dan ook zeer vereerd tot een van deze vaste partners te mogen horen. Voor ons wederom een bewijs dat we de juiste weg zijn ingeslagen.

Tijd voor een andere boeiende en inspirerende tocht door Europa. Dit jaar stond de wijnproeverij in het teken van cultuurverandering in de Europese Wijnbouw. Duurzaamheid speelt niet alleen binnen de bouwsector een steeds grotere rol. Sommelier Edwin Raben nam ons mee op een unieke wijnreis door Europa. Beginnend in Italië dan naar Duitsland, Tjechië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en weer eindigend in Italië. Alle wijnhuizen hebben overeenkomsten met elkaar als het gaat om innovatie en cultuurverandering. Een subtiele opbouw qua smaak, geur en karakter stelden onze smaakpapillen wederom op de proef. Alle wijnen die we proefden zijn op een duurzame en biologisch verantwoorde wijze geproduceerd.

Ondanks het herstachtige weer werd het wederom een bijzondere proeverij waar iedereen van heeft genoten. Alle collega's, geheel in Europese stijl, werden voor deze gelegenheid omgetoverd tot ware gastheren en gastvrouwen en stonden garant voor een geslaagde proeverij.