Bravis Ziekenhuis dienstengebouw

  • design & build
  • nieuwbouw
  • gezondheidszorg
  • ziekenhuizen
 

Bravis Ziekenhuis dienstengebouw

 
plaats: Roosendaal
namens: Bravis Ziekenhuis, Roosendaal
architect: MAS architectuur, Rotterdam
contractvorm: UAV GC
oplevering: juni 2012
duur: 7 maanden

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

Ir. M.A.M. (Michiel) Stevens
Ir. M.A.M. (Michiel) Stevens
06 51530688
 
 
 
 

De nieuwbouw 'Dienstengebouw II' behelsde de realisatie van de aanbouw van een nieuwe vleugel van twee bouwlagen aan de noordkant van het bestaande ziekenhuis, met op de begane grond kantoorruimten en op de eerste verdieping een Medisch Microbiologisch Lab (hierna MML). De verbouw van de bestaande keuken behelsde de realisatie van een aantal aanpassingen ten behoeve van het beoogde 'meals on weels concept. Alle werkzaamheden vonden plaats terwijl de reguliere ziekenhuisfuncties, inclusief keuken, ongestoord gecontinueerd werden.



 
 

Het planningskader vormde daarbij een zeer uitdagende taakstelling; binnen een tijds¬bestek van 34 werkweken is, conform de contractuele uitgangspunten, het definitieve ontwerp van de opdrachtgever uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed plan, zijn alle vereiste toetsing- en acceptatie¬processen doorlopen én is het gebouw gerealiseerd en opgeleverd naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en eindgebruikers. Technisch inhoudelijk zijn de volgende zaken noemenswaardig:
• Het MML vereiste toepassing van luchtdrukhiërarchie en daarmee een (zeer) luchtdichte inpandige schil en buitengevel.
• Wat betreft de constructie en materialisering is rekening gehouden met een korte bouwtijd en maximale weersonafhankelijkheid. Achter een borst¬wering van metselwerk ligt op de ringbalk en palenfundering een in het werk gestorte begane grond vloer. Tevens staan hierop de geprefabriceerde stalen binnenspouwbladen die zijn bevestigd aan een constructie van staal een kanaalplaatvloeren. De binnenspouwbladen zijn afgewerkt met aluminium geveldelen. De E- en W- installatie is maximaal geprefabriceerd en in elementen aangebracht.
• De installatieruimte is gesitueerd in de dakopbouw die bestaat uit geprefabriceerde stalen spanten en gevelelementen, afgewerkt met polycarbonaat gevelbeplating.
• Het gebouw in turn-key opgeleverd, dat wil zeggen volledig gemeubileerd en gestoffeerd, inclusief laboratorium. Daarnaast is tevens de volledige buiteninrichting verzorgd.



 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11 | Privacy- en cookiestatement | Cookie Settings
 
 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.