kantoor Singelveste AlleeWonen

  • bouw
  • nieuwbouw
  • zakelijke markt
 

kantoor Singelveste AlleeWonen

 
plaats: Breda
namens: NS Stations OB, Utrecht
architect: Grosfeld van der Velde Architecten, Breda
contractvorm: bouwteam
oplevering: december 2009
duur: 15 maanden

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

Ing. A.K. (Arend) de Boer
Ing. A.K. (Arend) de Boer
06 22794789
 
 
 
 

Het kantoor Singelveste is ontworpen en gebouwd in opdracht van NS Stations OB. Het betreft een onderdeel van een ontwikkelingslocatie Via Breda aan het spoor, ten zuidwesten van het NS station, tegenover een karakteristieke woonbuurt. Het staat naast de uitbreiding van hotel Mercure en is de eerste van een reeks kantoor- en woongebouwen op een gemeenschappelijke plint van twee laagse parkeergarage, met een totale lengte van 350 meter: een bijzondere locatie met ambitieus programma.

 

 
 

De opdracht betrof het realiseren van een marktconform gebouw, voor een vooraf bekende huurder, woningbouwcorporatie Singelveste, nu onderdeel van Allee Wonen. Belangrijke eis was om het gebouw zodanig te ontwerpen dat Singelveste hun specifieke wensen konden realiseren in het gebouw, maar dat tegelijkertijd voor in de toekomst het gebouw een grote mate van flexibiliteit behield. Dit is bereikt door te werken met grote overspanningen met vrije vloer- en plafondvelden. Trappenhuizen, lift, schachten met installaties en toiletgroepen zijn zo geplaatst dat elk van de twee in elkaar grijpende bouwvolumes, maar ook de afzonderlijke verdiepingen zelfstandig kunnen functioneren. De maatvoering van het gebouw is uitgezet op het standaard kantoorstramien in een veelvoud van 1,8 meter, als ook op de onderliggende parkeerkelder. De breedte van de kelder is 16 meter, en leidt tot een aangename overmaat in de middenzone van het gebouw. Deze is nu ingevuld met vides, sanitaire groepen, pantry's en zitgelegenheden, maar zou ook met vloeren verdicht kunnen worden. De lichte ruimte geeft het interieur een dynamisch karakter, met de gelegenheid tot informeel ontmoeten in het hart van het gebouw. Bijkomend voordeel is dat aan praktisch alle gevels de mogelijkheid ligt om kantoorruimten te realiseren. Samen met de grote puien geeft dit het gebouw een open karakter en veel lichtinval. De kozijnen zijn zo opgedeeld dat deze de indelingsmogelijkheden van de ruimten niet in de weg staan.

Het gebouw heeft, naast de genoemde openheid, een stevig en massief karakter. De zorgvuldig uitgekozen Hilversum formaat metselsteen, de diepe negge en teruggestreken lintvoeg laten het gebouw moeiteloos passen in de locatie en geven het een duurzame en statige uitstraling. De detaillering en het materiaalgebruik zijn doeltreffend en sprekend en zo gekozen dat deze in de loop van de tijd hun schoonheid behouden. Binnen het budget en het programma van eisen is een gebouw gerealiseerd dat in uitstraling en gebruik meer is dan een marktconform kantoor.

 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11 | Privacy- en cookiestatement | Cookie Settings
 
 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.