optoppen kantoor CM

  • bouwservice
  • nieuwbouw
  • verbouw
  • zakelijke markt
 

optoppen kantoor CM

 
plaats: Breda
namens: ClubCompagny B.V.
architect: Atelier2 Architecten, Breda
contractvorm: onderhandse aanbesteding
oplevering: februari 2014

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

R.A.J. (Roland) Verbunt
R.A.J. (Roland) Verbunt
06 18961018
 
 
 
 

In opdracht van CM is een uitbreiding gerealiseerd van het kantoorpand aan de Konijnenberg te Breda. Het ontwerp is van Atelier2 architecten. Een jong architectenburo uit Breda. CM is een snelgroeiend bedrijf dat sinds 1999 een zelf ontwikkeld SMS-netwerk exploiteert. Ze verzorgen bijvoorbeeld SMS-verkeer voor de nationale tv-stations, banken en overheden.
De uitbreiding voorziet in een nieuwe ruimte voor het Netwerk Operating Center (NOC), dat als het hart van het bedrijf kan worden beschouwd. Hier worden alle diensten en SMS-activiteiten via beeldschermen 24/7 gecontroleerd. Daarnaast biedt de nieuwbouw plaats aan nieuwe werkplekken voor programmeurs en medewerkers voor klantencontact.



 
 

Het bestaand gebouw is in de jaren 80 opgetrokken in een prefab gasbetonnen bouwsysteem. Bij het ontwerp van de constructie was al rekening gehouden met een optie voor een tweede verdieping. De twee doorgetrokken gasbeton gevels zijn eerst verwijderd en later in een grotere afmeting teruggeplaatst. De constructie van de opbouw bestaat uit een staalconstructie. Hiertegen zijn geïsoleerde sandwichpanelen gemonteerd. Deze zijn aan de buitenzijde afgewerkt met verticale Western Red Cedar delen. Aan de binnenzijde zijn hier Metal Stud wanden voor geplaatst. De dakconstructie is opgebouwd uit stalen damwandplaten met een geïsoleerde dakbedekking. Deze is afgewerkt met een mos-sedum  vegetatiedak. Dit is zichtbaar vanaf het dakterras wat achter de gasbeton gevel verscholen zit. In het dak zijn ook nog twee grote lichtstraten opgenomen. De binnenwanden bestaan voornamelijk uit glazen wanden wat een groot ruimtelijk effect geeft. De opbouw is middels een brede trap verbonden met het bestaande kantoor.



 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11 | Privacy- en cookiestatement | Cookie Settings
 
 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.