SCC, Rabobank en 46 appartementen

  • bouw
  • nieuwbouw
  • particulier
  • zakelijke markt
 

SCC, Rabobank en 46 appartementen

 
plaats: Leiderdorp
namens: Vorm Ontwikkeling, Papendrecht
architect: VVKH architecten, leiden
contractvorm: bouwteam
oplevering: mei 2009
duur: 18 maanden

u wilt contact opnemen?

Mail of bel dan onze eerst verantwoordelijke:

Ing. A.K. (Arend) de Boer
Ing. A.K. (Arend) de Boer
06 22794789
 
 
 
 

Het Sociaal Cultureel Centrum 'De Sterrentuin' (hierna SCC) maakt onderdeel uit van het nieuwe masterplan voor het centrumgebied van Leiderdorp waarbij het bestaande winkelgebied "de Winkelhof" en het aan de andere kant van de weg gelegen "Santhorst-gebied" met elkaar worden verbonden door een nieuwe parkpromenade.  Door het SCC bij de Santhorst te realiseren zal dit gebied een belangrijke rol gaan spelen in het centrumgebied van Leiderdorp.
Bij de stedenbouwkundige inpassing is er vanuit gegaan dat het SCC en het naastgelegen gebouw op de Rabobanklocatie, dat tegelijkertijd is ontworpen en gerealiseerd, een karakteristieke gevelwand vormen voor het plein, waar ook het winkelcentrum Santhorst aan ligt. Het SCC maakt ook de verbinding van dit plein naar het park. De oplopende gevels en daken, die met sedum zijn beplant, geven het complex een aansprekend gezicht.

 
 

Het SCC is een nieuw multifunctioneel centrum, waarin verschillende functies zijn verenigd op het gebied van onderwijs, sociaal werk en cultuur. Naast professionele instellingen biedt het gebouw huisvesting aan diverse vrijwilligersorganisaties (Volksuniversiteit, Milieu Educatie Centrum, Stichting Sociaal Cultureel Werk, muziekschool, Openbare Bibliotheek, Leiderdorps Museum, theater Toverlei, Kinderkring/speel-O-theek). De instellingen die in het SCC zijn gehuisvest bundelen hun krachten en treden naar buiten toe als één Sociaal Cultureel Centrum. Het centrale atrium in het gebouw speelt hierin een belangrijk en bindend element. Het atrium functioneert bovendien als ontmoetingsplek voor de buurt. Aan de parkzijde van het atrium heeft de bibliotheek een fraai terras aan het water. In het complex zijn eveneens 25 vrije sector appartementen opgenomen. De publieksfuncties zijn geheel gescheiden van de woningen. Het gebouw is flexibel van opzet en inrichting, diverse ruimtes worden door meerdere gebruikers gebruikt. Tevens zijn archief, kopieerruimte, toiletten, pantry en diverse cursusruimten voor algemeen gebruik.

Foto's van Roos Aldershoff.

www.vvkh.nl

 

 
 

Deel dit project via onderstaande social kanalen

 
 
 

Certificaten

copyright © 2018 winters bouw & ontwikkeling | Website door internetbureau outpost11 | Privacy- en cookiestatement | Cookie Settings
 
 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.