Duurzaam ondernemen

Milieu

Duurzaam ondernemen zit verweven in alles wat we doen. Het is onderdeel van ons dna en daardoor geen aandachtspunt, maar een vanzelfsprekendheid. Winters geeft op verschillende manieren invulling aan duurzaam ondernemen.

Zo willen we bijdragen aan een mooiere, duurzame wereld en investeren hier actief in. Dat doen we door milieubewuste keuzes te maken in onze bouw- en ontwikkelprojecten. Bij ieder ontwikkelproject toetsen we onze plannen aan de Gemeentelijke Prestatie Richtlijn (GPR) Gebouw op energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Ons ultieme doel is om volledig energieneutraal, CO2 neutraal en circulair te bouwen.

Winters is ISO14001, FSC en PEFC gecertificeerd.

Lokale maatschappij

Aandacht hebben voor de lokale maatschappij is in onze ogen een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemerschap. We zijn dan ook actief in bestuurlijke en toezichthoudende functies bij lokale, maatschappelijk betrokken organisaties en verlenen onze medewerking aan maatschappelijke en educatieve activiteiten zoals Bouwschool, Leerbedrijf, Betrokken Ondernemers Breda, JINC en Breda Jazz Festival. Hiermee hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin we actief zijn.

Medewerkers

Tot slot, maar zeker niet op de laatste plaats, investeren we in duurzame inzetbaarheid en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers. We hebben daarbij niet alleen oog voor de praktische kant van de werkzaamheden, maar zeker ook voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Ons doel: iedere medewerker komt elke dag weer gezond en gelukkig thuis.