Brugklasgebouw KSE opgeleverd

Vrijdag 1 juli is het brugklasgebouw van de KSE opgeleverd. Dit is exact een jaar na de start van de bouwwerkzaamheden en volgens de gevraagde planning. 

Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen. De gymzaal bevindt zich in de kelder waarin zich ook de kleed-en doucheruimtes, een technische ruimte en een grote berging bevinden. De kelder is bereikbaar middels 2 trappen en een lift. De gymzaal is ter hoogte van de begane grond omgeven door aluminium puien. Eén zijde is voorzien van een aluminium vouwwand die in geopende stand en met een uitschuifbare tribune de naastgelegen multifunctionele ruimte en de aula/kantie op de begane bij de gymzaal trekt. Hierdoor kan de gymzaal multifunctioneel gebruikt worden en gecombineerd met de 2 genoemde ruimtes. Op de begane grond bevinden zich de entrees, lockerruimtes, toiletgroepen en vergader- en docentenruimtes.

De 1e verdieping en 2e verdieping zijn middels grote vides met betontrappen toegankelijk gemaakt. Deze vides zijn omsloten door werkpleinen. Op deze verdiepingen bevinden zich in totaal 16 leslokalen. Deze zijn d.m.v transparante puien afgesloten van de verkeersruimten en de werkpleinen.

In het dak bevinden zich 3 lichtstraten. De combinatie van vliesgevels, vides, verdiepingshoge aluminium binnenpuien en lichtstraten zorgt ervoor dat de school een transparant uiterlijk heeft gekregen.

Het schoolgebouw zal begin september in gebruik worden genomen. We feliciteren bij deze de KSE en alle betrokken bedrijven en medewerkers met het nieuwe brugklasgebouw.

Ook in BN de Stem is aandacht besteed aan het nieuwe brugklasgebouw. Voor het artikel klik hier.

  •