Extreme makeover Voedselbank Breda

In nauwe samenwerking met de Voedselbank Breda hebben wij op 16 oktober 2015 met al onze medewerkers de voedselbank een 'Extreme makeover' gegeven. Onze medewerkers realiseerden samen met 4 leerlingen van de Bouwschool en 35 bouwpartners een nieuwe wachtruimte, een keuken, spreekkamer, sanitaire ruimte en schilderden de winkelruimte.

Ter ere van ons 65 jarig jubileum adopteerden wij, als partner van stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda, een speciaal MBO project in de vorm van een 'Extreme makeover' van de voedselbank.
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van gratis voedselpakketten. Om de deelnemers van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. In Breda maken op dit moment ruim 1.000 mensen gebruik van de voedselbank (bijna 400 gezinnen).

Deelnemers, vrijwilligers en bestuur van de Voedselbank waren zeer verheugd met het initiatief van Winters, want er was geen budget voor de realisatie van de diverse ruimten beschikbaar. Naast het creëren van een nieuwe wachtruimte, spreekkamer/vergaderruimte, keuken en sanitaire ruimten, werd ook de winkelruimte van de voedselbank aangepakt, een nieuwe geïsoleerde gevel geplaatst, het dak vernieuwd en geïsoleerd en een nieuwe entree gemaakt.

Winters verzorgde de gehele organisatie, coördinatie en realisatie van het project voor eigen rekening en risico. Met de inzet van ruim 50 mensen waren op de dag zelf 450 uren gemoeid. Voorafgaande aan 16 oktober is een meewerkend uitvoerder/leermeester ingezet die vier leerlingen van de Bouwschool Breda heeft begeleid. Naar schatting zijn met het gehele project 1.200 uren gemoeid. Daarnaast zette Winters alle benodigde materieel en gereedschap op de bouwplaats in en werden 'oude' afgeschreven materialen, die op de materieeldienst voorhanden waren, hergebruikt.

Ook in de media is hier aandacht aan besteed:

  • Voor een artikel in BN de stem klik hier.
  • Voor een filmpje op Zie Breda klik hier.
  • Voor een artikel in de Ondernemer klik hier
  • Extreme makeover Voedselbank Breda