Oplevering IC/CCU Bravis Ziekenhuis, Roosendaal

Vrijdag 27 februari is de afdeling IC-CCU overgedragen aan het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. Tijdens deze feestelijke overdracht konden de medewerkers van de afdeling IC-CCU alvast een kijkje nemen op de volledig gerenoveerde afdeling. De afdeling is volledig nieuw opgebouwd, zelfs de buitenkozijnen zijn hierin vervangen.

De afdeling heeft een 10-tal IC-CCU kamers waarvan er 2 zijn uitgevoerd als isolatiekamers. De IC-CCU kamers liggen aan de raamzijden van de afdeling. De kamers zijn aan de gangzijde bijna volledig in glas uitgevoerd waardoor het een open karakter krijgt. In het midden van de afdeling zijn onder andere de apotheek en de balie opgenomen. Hoewel de IC-CCU kamers strak zijn uitgevoerd kenmerken de ruimten in het midden zich aan de ronden vormen. Verder heeft de afdeling IC nog 2 familiekamers die ieder voorzien zijn van eigen sanitaire voorzieningen.

Het team design & build heeft in circa 6 weken tijd de tekeningen van definitief ontwerp omgezet in werktekeningen. Voor de bouw heeft het team 15 weken nodig gehad om te komen tot deze afdeling.

  •