Persbericht bestemmingsplan Bachmanhof

Het bestemmingsplan om in de wijk Princenhage in de driehoek Dreef, Esserstraat en Haagweg dertig woningen te bouwen is vastgesteld. De familie Van Loon vond in Winters bouw & ontwikkeling hun partner voor de uitontwikkeling, realisatie en verkoop van 'de nieuwe dorpskern van Princenhage'. "Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden en als alles goed verloopt gaan we eind dit jaar nog in verkoop!", aldus Michiel Stevens, directeur van Winters.

Parel van Princenhage
Het ruim 8 jaar braakliggende terrein gaat ruimte bieden aan een divers woonprogramma en wordt gekenmerkt door het authentieke dorpskarakter van Princenhage. Architectenbureau DAT uit Tilburg ontwierp het woonhof als levendig plan door een grote diversiteit aan woningtypen een plaats te geven. De rust en eenheid zijn terug te vinden in de zorgvuldige ingetogen detaillering.

Michiel Stevens: "Het uitgangspunt om ook als oudere fijn te kunnen wonen in het centrum van het 'dorp' resulteert erin dat Bachmanhof voor meer dan de helft uit levensloopbestendige woningen zal bestaan. Toch wordt Bachmanhof divers. Want met de variatie in één-, twee- en drielaagse woningen is er zeker ook plaats voor gezinnen. Door de compositie van verschillende woningtypes ontstaan er drie gebieden, respectievelijk Het Erf, De Tuin en Het Hof. Zo wordt een kaal en verborgen gebied op enkele tientallen meters van de 'Aogse Markt' een prachtige plek om te wonen in het groen. Echt een pareltje!"

Bachmanhof, het kon niet anders
Het nieuwe woonhof met een eigen signatuur en zicht op de Martinuskerk kon niet anders dan de naam Bachmanhof krijgen. De kersverse projectontwikkelaars Jan van Loon en Marleen  Bachman, dochter van Miel Bachman (eigenaar van de oude smederij aan de Haagweg), vertellen dat zij de naam uiterst passend vinden. Miel had een halve eeuw geleden al een visie om er een woongebied van te maken. De naam Bachman is een begrip en dateert van zo'n 100 jaar geleden. De 'Bachmannen' maakten naam met hun smederijen en later als uitbaters van een ijzerwarenhandel, verkopers van fietsen, gaskachels en huishoudelijke producten.

Op de hoogte blijven
De voorbereidingen voor het plan zijn in volle gang om dus eind dit jaar in verkoop te kunnen. De belangstelling is groot en binnenkort wordt de website www.bachmanhof.nl uitgebreid met meer informatie, maar geïnteresseerden kunnen zich daar nu al aanmelden voor de nieuwsbrief. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn worden de inschrijvers als eerste op de hoogte gesteld.

Dagblad BNDeStem 01-10-20

  •