Startsein duurzaamste kantoor van Breda

Carla Kranenborg-van Eerd (wethouder Economische Zaken in Breda) en BDO Accountants & Adviseurs gaven donderdag 7 september het officiële startsein voor de bouw van het meest duurzame kantoor van Breda. BDO betrekt het gebouw op het Rithmeesterpark medio 2024. Met een volledig houten casco is het nieuwe kantoorpand toonaangevend op het gebied van duurzame bouw. 

Wethouder Carla Kranenborg–van Eerd: “Eigentijdse, duurzame plekken die goed bereikbaar zijn: daar wil je werken. En dat is precies waar wij ons voor inzetten in Breda. Hier, op het Rithmeesterpark, zitten al diverse bijzondere bedrijven en BDO en Winters voegen hier straks in één klap het duurzaamste kantoor van Breda aan toe. Dat vind ik geweldig en ik weet zeker dat dit ook andere bedrijven kan inspireren om verder te verduurzamen.”

Bij de ontwikkeling van het kantoorpand aan de oostrand van Breda is de focus gelegd op het reduceren van het fossiele energieverbruik en het beperken van de CO2-footprint. Maatregelen zoals triple beglazing, hout-aluminium kozijnen, uitstekende kierdichting, gemetalliseerde binnenzonwering, een energiezuinige klimaatinstallatie met warmtepompen en een PV installatie voor het opwekken van (groene) stroom resulteren in een energieneutraal gebouw. Het kantoor wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Winters bouw & ontwikkeling. Het architectonisch ontwerp is van Rienks Architecten en het constructief ontwerp is van Van Boxsel Engineering.
Lees hier het hele persbericht.
 

  •